Mert hülye azért nem vagyok!

2008.07.22. 16:45

Van ez van az, minden embernek van átlagban számítógépe, és vele együtt egere is. Eléggé kellemetlen dolog tud lenni, amikor az ember este 11kor arra eszmél sűrű kattintgatásai közepette, hogy az egere bedobta a fuccsot. Hirtelen mit is kellene tenni? Honnan szüljön egyet? Megpróbál mindent, még a Bill Gates-i operációs rendszer megerőszakolása árán sem jut előrébb annak tekintetében, hogy nagyhirtelenjében mi is történt. Ekkor történik meg az emberek jó részével, hogy kinyitják a fiókot, és előhúznak belőle egy régi, poros kis egérkét, amely aranyos kis szemeivel épp a régóta elmaradt sajt után kutat az egérpadra hasalva, én viszont abba a maradék 90%-ba tartozom, aki csak akkor vesz egeret, ha elromlik neki az új, merthogy minek kell az, ha van egy, ami működik.

Mit van mit tenni ilyenkor, az ember fogja magát, és bemegy egy szaküzletbe abban a reményben, hogy egyszer elrohan gyorsan az egerekig, kiveszi, ami kell neki, majd ugyanazzal a lendülettel ki is suhan, mint ha mi sem történt volna a pénztártól való távozás után. Persze ez nem mindig sikerül, mivel a gonosz eladók időközönként fogják magukat, és direkt módon akadályokat állítanak szerencsétlen vásárló elé, amin aztán fentakad, és nem szabadul a reklám és eladási pszichológia hatásai alól. Egyik ilyen, nagyon sokszor alkalmazott módszer, hogy szimplán és egyszerűen átpakolják a cuccokat, mert az olyan vicces, de persze majdnem teljesen random módon, hogy esélyed se legyen megtalálni 15 percen belül azt a részleget, ahol az apró kis elektronikai cuccosokat kipakolva tárolják. Ilyenkor mit tudsz tenni? Fogod magad és megpróbálsz koncentrálni a célodra, hogy neked csak egy b@szos egér kell, és aztán mehetsz Isten hírével. Elhaladsz a különböző kütyük előtt és vizsgálódsz óvatosan, hogy megérkeztél-e. Mész mész, mire egy felirat ragadja meg a tekinteted <<AKCIÓ>> Na ez az a pont, ahol nincs mit tenni, meg kell állni, nézegetni. Akciós gagyi filmek, csak 990-ért. Persze egyiket sem veszed meg, csak nézegeted, hogy miért is ne, hátha benne van a Gyűrűk Ura, vagy a Terminator- azért a managerek sem hülyék. Ó, csak mi. Ezek után loholsz/loholnál tovább az egerekhez, de már ott is vagy. Elkezded nézegetni. 200m hosszú polc, tele a különböző alakú, formájú és gombos egerek. "Hú, b*zmeg" Ötlene fel benned, de ekkor hirtelen eszedbe villan, hogy neked csak egy egyszerű kell. Vannak egerek 30e Fttól 1500-ig, hát akkor nézzünk egy szimpit 3500-ért. Haha. Mert ez nem is egyszerű. Mivel az sajna kifogyott, de van laseres 6800-ért ugyanolyan- mit akarok én, bakker, szemet műteni? Az már sok. Akkor nézzünk hasonlót, amiből van sok. Megtalálod, kiveszed, beleteszed a kis kosárkádba, de ekkor meglátod az eggyel lejjebbi sort, és felteszed magadban a kérdést? -Nem kell nekem egy billlentyűzet is? A kettő együtt most tök jó áron van. Biilentyűzet + egér. Persze. Most vettél egy hónapja új billentyűt, de kell az új, mert a régi nem olyan jó. Mégegy fél órát elálldogálsz a billentyűzeteknél (ismétlem, egy darab egérért mentél be), mire meggyőzöd magad, hogy majd legközelebb, de az az egyik modell tök jól nézett ki. Ezek után irány a kassza.

Vagyis csak mennél, de merre van? A hatalmas, óriásnövésű polcsorok eltakarják szemed elől. Most merre menjek? Elkezdek menni ide oda, közben bele kerül a táskába egy adak DVD tartó, meg egykét elem is, mire végre a kasszához jutok, ahol megint találok, most extra akciós CD lemezeket. Ezekkel mit csináljak? Elkezded nézni, de persze a szokásos "Ratyi Matyi és a bádog kutya" nevű együttesen kívül nemsokmindent találsz (najó, néha azért el lehet kapni valami jót is, nekem eddig kétszer sikerült egy Rammstein lemezt meg egy Placebót kifognom).

Ezek után irány a kassza, 6-an vannak előtted (ezt nem értem. előttem mindig hatan vannak) kipakolsz, fizetsz, és a garancia miatt átirányítanak a Vevőszolgálathoz. Beállsz/állnál, de akkor látod, hogy egy ügyintző intéz vagy 30 embert. Kb 15 perc várakozás után baromira meg unod az életed, és bombát robbantanál, de már lassacskán odaérsz, mire közlik veled, hogy legújabb szerzeményedre van gari, csak levelet nem adnak, mivel X ezer ft felett kell csak, alatta elég a blokk. Loller, és ezért vártam vagy fél órát? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Soha többet egeret, inkább szólok a macskának, hogy dobja el a kanalat.

A bejegyzés trackback címe:

https://buma.blog.hu/api/trackback/id/tr91580260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása