Uborkaszezon

2008.08.08. 10:32

Hát igen. Mostanság így augustusban, mikor beköszönt az ún "uborkaszezon", senki nem mászkál semerre, csak nyaral, és persze semilyen vállakozásba nem akar kezdeni.

Ez az a hónap általában, amikor úgy baromira szívnak azok a kemény dolgos emberek, akiknek hétkönapi megneveztése csak annyi, hogy ügynök, de persze hívhatjuk őket mindenféle beceneveken is, hogy mondjuk bróker, vagy személyi bankár, de akár még a pénzügyi tanácsadó elnevezés alatt is futhat legtöbbjük. Tegnap hallottam egy nagyon jó megközelítést az egész elnevezési hajcihővel kapcsolatban, hogy " mindegy hogy kurtizánnak, vagy kurvának hívjuk, attól még a szakmája ugynaz marad". Hát van benne valami. Ezzel mi is így vagyunk sajnos.

De azért az emberek nagyrészének, nem bírom megérteni, miért kell írtóznia tőlünk, mivel mi csak tesszük a mi kis dolgunkat, ők meg erre folyamatosan utálják a szakmabelieket. Felhívogatunk embereket, atán erre ők meg elküldenek minket jobb esetben egy melegebb tájegységre, rosszab esetleg valamely felmenőnk bizonyos testrészébe vissza, bár az érteémesebbje azért csak annyit mond, hogy neki most erre nincs pénte, vagy esetleg egy elfoglalat ember, ésjelenleg nincs felesleges kapacitása arra, hogy meghallgasson.

Aztán persze vannak a különböző történetek, miután az embereknek pénz kell hirtelen, és elmennek a különböző kereskedelmi bankokba, estetleg felhívják a 06-40-5*****-et, és szidják a bankszektort, hogy mennyire kitoltak megint velük, mert 35%-os "kamatról" nem volt szó, mert a reklámban csak 5%-os volt, és mekkora átvágás. Na persze ez csak azért van, mert az emberek nagyrésze nem olvassa el figyelmesen a különböző hirdetéseket, meg miegymást, és a banki alkalmazottak sem tájékoztatnak mindig teljeskörűen, és az ún THM-mel ne ismertetik meg az embereket.

Ezerk után csak annyit mondok, hogy ne sírjon a szája senkinek. Ha engem más helyre irányít, aki oda menne hozzá akkor, amikor jó, neki megfelel, leülve egy kávé mellett, és kellemesen elbeszélgetve a számára legjobb konstrukciót ajánlva, személyre szabott ajánlattal állna elő, csak annyit mondok úgy kell neki. Ne sírjon a szája, ha 1 millió helyett 2,5 milliót fizet vissza, és közben csak nyavajog.

Az egyik pénzintézet új szlogenje eléggé ráérzett a lényegre: "A hitel nem ajándék. Üzlet Önnek is, nekünk is." Én ehhez még annyit tennék hozzá, hogy "Hadd segítsek, mert a hitel nem....! (a töbit mindenki tudja).

A bejegyzés trackback címe:

https://buma.blog.hu/api/trackback/id/tr22606428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása