Új tanszék

2009.04.28. 17:35

Intergalaktikus jog. Ennyi. A jog egy új, és még sokak számára ismeretlen területe. Ismeretlen lehet, mivel még meg sem alkották (hivatalosan). De vajon vagy, vagy sincs? Felmerül a kérdés, hogy ha ugyebár a jog a élte legtöbb területét hivatott szabályozni, és meg is teszi azt, amint tudja. Akkor vajon ha egyszercsak megjelennek "UFO"-k a kiskertünkben világító ujjacskával, hogy "hazatelefonál", akkor mit kezdünk el csinálni?

Talán mondjuk azt, hogy jajj, légyszi várj még egy kicsit, felhívom az ügyvédemet, és megkérdezem, hogy vajon te éppen melyik nemzetközi egyezményt sértetted meg azzal, hogy letapostad a rózsaültetvényemet, és hogy lehetne beperelni meg ilyenek, de az ügyvéd azt fogja mondani, hogy legközelebb ne szívj annyit. Ennyi. Mimást mondjon? Hisz nincs semmi, ami ebben az esetben védelmet nyújtana nekem egy idegennel szemben. Max a Men-in-Black, de azon kívül senki. Ennyi. De még ők sem, mert baromi messze vannak. A környék meg hülyének néz. Köszi mindenkinek, aki benézett.

A bejegyzés trackback címe:

https://buma.blog.hu/api/trackback/id/tr121092007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása