Flower-Power

2009.04.25. 11:10

Ezazz. Megint itt. Lemondtam róla, de nem. A lelkiismeretem nem hagyott nyugodni. Megint írnom kell, mert megőrülök. Kb fél éve nem jártam errefele.

De. Ez a tegnap este. Nagyon ott volt. ELTE-ÁJK. ELTE Összművészeti fesztivál. ELTE ÁJK Perjátszó Kör. Juppijóóó. Hippiper+hippibuli= HIPPI EST. Egy este a szabad szerelem és a flower-power jegyében korabeli zenékre. Aki eljött, nem bánta meg. Aki kihagyta, így járt.


 

Átélhettük a csodás "Summer of 69" feelingjét (konszolidált formában,:a képen a sörösdoboz is csak kellék, és valójában üres). Átélhettük Meredith Hunter meggyilkolását az Altamont Music Festival-on. Átélhettük mindazt a csodát, amit egy önpusztító korszak hagyott ránk. A csodás '60-as évek. A HIPPI KORSZAK!


 

Maga az előadott per valós történeten alapul: az 1969-es Altamont Speedway Free Festival-on, melyet "Nyugati-Woodstock"-ként szervezett a Rolling Stones, megölt egy fiatal, fekete hippi srácot a "biztonsági szolgálatként" a helyszínen tartózkodó Pokol Angyalai Motoros Klub egyik tagja Alan Passaro. Később a srácot önvédelemre hivatkozva felmentette a bíróság.

Össztáncos dolog. Hát igen. Mára már rendszeresen megrendezett mulatozás az egyetemen. Legjobb jelző rá a "kurva jó ötlet, még-még-még". Főleg ez a hippis dolog nagyon felizgatta a nagyérdeműt, és akadt pár táncoló emberke, de lehettek volna többen is. Legközelebb is. Igen igen igen!!!!

Ja, és persze egykét név a darabból: Ralph "Sonny" Barger, Alan Passaro, Sam Cutler, Gerge Lucas. (A többit nem tom, de majd pótolom.)

És persze legtöbb hála (az itt is megemlítésre kerülő) PÁRKÁNYI ESZTER-nek a darab megírásáért! Millió puszi!

FRISCO A LEGKEMÉNYEBB!!!! -- FRISCO, YEAH!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buma.blog.hu/api/trackback/id/tr531085386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kókusz Dió 2009.04.25. 13:35:06

Nagyon-nagyon-nagyon jóóó volt! FLOWER-POWEEER!!!!
(Hudson bírónőt hallották)
süti beállítások módosítása