tudjátok mit. elegem van.

2008.11.09. 21:05

Tudjátok mit? Elegem van. Minden szarból elegem van, ami minket körbevesz. Az egész szar politikai és jogszabályi rendszerből is. Mindenből egyszerűen annyira elegem van, hogy az hihetetlen. Elméletben honatyáink aranyos, hozzáértő szakemberek, akiknek közben halvány lila fingjuk sincs például a környezetvédelemről és egyéb hasonló kérdésekről.

Felteszema  kérdés: vajon a tudományt mikor tudjuk végre leválasztani a gazdaságról és a politikáról? Vajon miért van az, hogy ebben a kis pöcsömnyi országban mindenkinek folyamatosan pártosodnia kell. Ha más nem, akkor azon van egy emeletes paneltoronyban vita, hogy ki mossa fel az egész szaros lépcsőházat ahelyett, hogy mondjuk mindenki a saját kis szarját eltakarítaná, és nem lenne ilyen probléma. De nem. Ez sajnos itt, Kelet-Közép-Európában (vagy Nyugat-Ázsiában-- szemlélet kérdése) nem lehetséges! Mert nem tudunk közösségként viselkedni, hanem mindenki csak a saját kis gesztenyéjét szeretné kikapargatni, miközben a saját magát nyomorítja meg! Ez van. Magyar valóság 2008. Felvehetnénk akár a magyarországi marketingtervbe: Magyarország- a legszéthúzóbb ország. Széthúzóbbak vagyunk, mint 4 éve. Jobban utálom a szomszédom, mint 4 éve. Többször rongálok, mint 4 éve. Többet utálom a miniszterelnököt (pártállástól függetlenül), mint 4 éve. Többször eresztem le a szomszéd kerekét, mint 4 éve...És folytathatnáma  sort véges végtelenig. Ennyi.

Kedvencem: nemrég hatalmas kampánya volt a Fidelitas által elindított "gyurcsányahibás.blog.hu"-nak. Nos. Erre majd felforrt az agyvizem. (Félreértés, kérem ne essék, nem vagyok "szoci".) Persze. Mindent kenjünk másra. Én nem vagyok a hibás, hanem "A Gyurcsány". Kidőlt a kerítésem, mert a tövébe hugyozok 40 éve--a gyurcsi a hibás. Kiszáradt az ültetvényem, mert b*sztam megöntözni--A Gyurcsány a hibás. Egyes lett a dolgozatom- a Gyurcsány a hibás!

A bejegyzés trackback címe:

https://buma.blog.hu/api/trackback/id/tr84759342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása